ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΛΟΥΚΗ ΑΚΡΙΤΑ, ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ

Μνημόσυνο Λουκή Ακρίτα, των Δημάρχων

και Δημοτικών Συμβούλων της Μόρφου

Ο Δήμος Μόρφου, η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου και η ΟΕΛΜΕΚ Μόρφου, τέλεσαν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας,  στο Πλατύ Αγλαντζιάς, το θρησκευτικό μνημόσυνο του Λουκή Ακρίτα, των Δημάρχων της πόλης Ιωάννη Κυριακίδη, Κωστή Γεωργιάδη, Ιωσήφ Χειμωνίδη, Ερατοσθένη Ιερείδη, Πολύκαρπου Νικολόπουλου, Πολύκλειτου Ιακωβίδη, Ανδρέα Χαραλάμπους, Χριστάκη Χριστοφίδη, Άντη Παντελίδη, Ανδρέα Φρυδά και όλων των τεθνεώτων Δημοτικών Συμβούλων.

Του μνημόσυνου προέστη ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος και επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε  ο κ. Τάκης Χατζηδημητρίου συμπρόεδρος της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Ο Δήμος της κατεχόμενης πόλης της Μόρφου και άλλοι φορείς της τίμησαν την μνήμη του Μορφίτη Λουκή  Ακρίτα,   ο οποίος διακρίθηκε ως δημοσιογράφος, λογοτέχνης και πολιτικός  στην Ελλάδα.

Ο Λουκής Ακρίτας ήταν Άνθρωπος του πνεύματος και του πολιτισμού, εμπνευσμένος δάσκαλος στα νεανικά του χρόνια στην πατρίδα του, δημοσιογράφος στην Αθήνα τα πρώτα χρόνια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, έφτασε μέχρι την τιμητική θέση του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.