Βράβευση της Μορφίτισσας Δρ. Μαρίας Καβαλλάρη από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη

Βράβευση της Μορφίτισσας Δρ. Μαρίας Καβαλλάρη από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Δήμος Μόρφου επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια προς τη Μορφίτισσα καθηγήτρια Δρ. Μαρία Καβαλλάρη για το Μετάλλιο «Εξαίρετης Προσφοράς» το οποίο απονέμεται από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διακεκριμένους συμπατριώτες μας που μας τιμούν τόσο ως Κύπριους αλλά ιδιαίτερα που συνεισφέρουν και μας τιμούν στο εξωτερικό

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς και ήταν μια αναγνώριση για τους συμπατριώτες μας που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό, κάνοντας περήφανη τη μικρή μας πατρίδα, προσφέροντας παράλληλα σημαντικές υπηρεσίες σε όλη την ανθρωπότητα.

Η Δρ. Μαρία Καβαλλάρη είναι Ιδρυτική Διευθύντρια του Αυστραλιανού Κέντρου Νανοϊατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, Επικεφαλής του Θέματος Μεταφραστικής Νανοϊατρικής του Καρκίνου στο Παιδικό Ινστιτούτο Καρκίνου και Ερευνητής του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας.

Η Δρ. Καβαλλάρη αναγνωρίζεται για την καινοτομία της στην προώθηση της έρευνας στη νανοϊατρική του καρκίνου και είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για την έρευνά της στη βιολογία και τη θεραπεία του καρκίνου. Η έρευνά της έχει εντοπίσει κλινικά σημαντικούς μηχανισμούς αντίστασης στις θεραπείες του καρκίνου, με τις ανακαλύψεις της να οδηγούν σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας και κλινικούς δεσμούς με τη βιομηχανία για την ανάπτυξη θεραπειών και συσκευών για τον καρκίνο.

Επιπλέον, η Δρ. Μαρία Καβαλλάρη είναι Πρόεδρος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Πολιτικής και Επιστήμης, Ισόβιο Μέλος και πρώην Πρόεδρος της Αυστραλιανής Εταιρείας Ιατρικής Έρευνας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 2019 διορίστηκε Μέλος του Τάγματος της Αυστραλίας για τη σημαντική προσφορά της στην ιατρική και στην ιατρική έρευνα, στον τομέα του παιδικού καρκίνου αλλά και του καρκίνου στους ενήλικες.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να απολογηθούμε στην Δρ. Καβαλλάρη για τη μη παρουσία του Δημάρχου ή οποιουδήποτε άλλου μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου στην πιο πάνω εκδήλωση και να την ενημερώσουμε παράλληλα ότι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι ο Δήμος Μόρφου δεν έλαβε οποιαδήποτε πρόσκληση για την εν λόγω εκδήλωση, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε από τους διοργανωτές. Παρόλα αυτά, η μη παρουσία μας, δεν μειώνει καθόλου την περηφάνια και τη χαρά μας για την τιμητική αυτή διάκριση και την αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς της συμπολίτισσάς μας.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΡΦΟΥ