ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΜΟΡΦΟΥ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΜΟΡΦΟΥ»

Έκδοση Δήμου Μόρφου

Ο Δήμος Μόρφου με περηφάνεια παρουσιάζει σε δύο εκδηλώσεις στις 17 και 20 Ιουνίου 2022 σε Λευκωσία και Λεμεσό αντίστοιχα, το δίτομο βιβλίο «Γενεαλογικό Δέντρο Μόρφου».

Η έκδοση αυτή, αποτελεί τον καρπό μιας τεράστιας προσπάθειας που έχει καταβληθεί για την έρευνα και συγγραφή των γενεαλογικών δέντρων των Μορφιτών και αποτελεί την σημαντικότερη καταγραφή που έγινε από οποιονδήποτε για τον κόσμο της κατεχόμενης πόλης μας.

Το γεγονός ότι έχουν περάσει 48 χρόνια στην προσφυγιά και μια τεράστια σε μέγεθος και αριθμό απώλεια Μορφιτών καταγράφεται ήδη, αλλά και το γεγονός ότι οι δημότες μας είναι σκορπισμένοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με αποτέλεσμα η αποξένωση με τις ρίζες τους να γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα, ήταν οι λόγοι που ώθησαν το Δημοτικό μας Συμβούλιο να προβεί σε αυτή την αξιόλογη εργασία.

Πεποίθηση όλων των μελών του Δημοτικού μας Συμβουλίου είναι ότι αυτή η βάση δεδομένων θα αποτελέσει πηγή γνώσης και θα βοηθήσει όλους μας στη σχέση και στη σύνδεση των οικογενειών μας, φέρνοντας τον κόσμο της Μόρφου πιο κοντά στις ρίζες του και στην αγαπημένη μας πόλη.

Η εκδήλωση στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας (κοντά στην Πύλη Αμμοχώστου) στις 19:30 ενώ η αντίστοιχη εκδήλωση στη Λεμεσό θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, την ίδια ώρα, στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» του Δήμου Λεμεσού.