ΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΝΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΡΦΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΝΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΡΦΟΥ

Ο Δήμος Μόρφου και η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου έχουν αποφασίσει από κοινού όπως προβούν σε συντονισμένες προσπάθειες, με στόχο την αναστήλωση του Ιστορικού Ιερού Ναού της Παναγίας Μνασή στην κατεχόμενη Μόρφου

Το Εξωκλήσι της Παναγίας Μνασή, είναι ένας μεσαιωνικός ναός στον τύπο του μονόχωρου καμαροσκέπαστου. Μετά το 1974, ο εν λόγω ναός λεηλατήθηκε πλήρως, καταστράφηκε από πυρκαγιά και τμήματά του έχουν καταρρεύσει. Γύρω από το ναό υπήρχε μεσαιωνικό κοιμητήριο το οποίο δυστυχώς, έχει επίσης συληθεί και καταστραφεί.

Ο Ναός αυτή τη στιγμή, είναι σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση και αν δεν γίνουν άμεσες ενέργειες, δυστυχώς, το ιστορικό αυτό κτίσμα θα καταρρεύσει εντελώς. Ως εκ τούτου, ο Δήμος Μόρφου και η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου, έχουν από κοινού αποφασίσει τη διενέργεια εράνου και έχουν εξασφαλίσει τη σχετική άδεια για το σκοπό αυτό με Αρ: Ν.Π. 11/2020, με στόχο να μαζευτούν χρήματα έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα η αναστήλωση της σημαντικής αυτής Εκκλησίας του τόπου μας, το κόστος της οποίας έχει υπολογιστεί στις €82000.

Για τον πιο πάνω σκοπό έχει ανοιχθεί λογαριασμός στον οποίο μπορούν να γίνονται εισφορές από όποιον θέλει και μπορεί να προσφέρει για τον ιερό αυτό σκοπό από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι την 1η Μαρτίου 2021 και ώρα 15:00.

Τα στοιχεία του λογαριασμού είναι:

 

Τράπεζα Κύπρου

IEROS NAOS PANAGIAS MNASI MORPHOU

Αρ. Λογαριασμού: 357033745155

IBAN: CY28 0020 0195 0000 3570 3374 5155

SWIFT(κωδικός BIC): BCYPCY2N

Η κάθε βοήθεια, μικρή ή μεγάλη, είναι πολύτιμη για τον έρανό μας αφού μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να διαφυλάξουμε αυτόν τον πολύτιμο θρησκευτικό θησαυρό της Μόρφου και να σώσουμε ένα κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που είναι στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής καταστροφής