ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΡΦΟΥ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΡΦΟΥ

Πραγματοποιήθηκε ξανά φέτος, μετά από ένα υποχρεωτικό διάλειμμα δύο χρόνων, λόγω της πανδημίας του COVID 19, η ετήσια εκδρομή των συνταξιούχων του Δήμου Μόρφου, το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 στην Εκκλησία Αγίου Κυπριανού στο Μένοικο.

Η εκδρομή η οποία σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, ήταν μια κοινωνική προσφορά του Δήμου Μόρφου, που έδωσε την ευκαιρία σε 300 και πλέον συμμετέχοντες να συναντηθούν ξανά μετά από αρκετό καιρό.

Άνθρωποι από δέκα και πλέον συνοικισμούς, σκόρπιοι σε κάθε γωνιά της  επαρχίας Λάρνακας, Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου, συνάντησαν για άλλη μια φορά μετά από 48 χρόνια προσφυγιάς, παλιούς φίλους, γνωστούς, γείτονες και συγγενείς στην Εκκλησία Αγίου Κυπριανού στο Μένοικο.

Στον ιερό ναό πραγματοποιήθηκε θρησκευτικό μνημόσυνο των τεθνεώτων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της Μόρφου, καθώς επίσης και δέηση για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας και την επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, από τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο.

Ακολούθως ο Δήμος Μόρφου παρέθεσε γεύμα προς τιμή των συνταξιούχων στο  εστιατόριο «Σταυρός της Ασίνου» στην Ασίνου. Μετά από το καλωσόρισμα του Δημάρχου Μόρφου Βίκτωρα Χατζηαβραάμ, ακολούθησε ψυχαγωγικό πρόγραμμα με χορό και τραγούδι.

Οι Μορφίτες και οι Μορφίτισσες, χόρεψαν, τραγούδησαν, νοστάλγησαν το χθες και ευχήθηκαν να είναι κοντά η ευλογημένη ώρα της επιστροφής στη Μόρφου. Εκεί όπου βρίσκονται τα αγαπημένα γνώριμα λημέρια, τα περιβόλια τους που με κόπο ανάστησαν, τα σχολεία και οι εκκλησιές τους.  Η εκδήλωση των Μορφιτών ολοκληρώθηκε με την ευχή η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Μάμα στη Μόρφου.