ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΧΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΟΡΦΟΥ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ 22ο ΕΤΗΣΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΟΡΦΟΥ

Με την ευχή και την προσδοκία όπως το επόμενο φεστιβάλ Πορτοκαλιού διεξαχθεί στην αγαπημένη πόλη της Μόρφου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου, με εξαιρετική επιτυχία, το 22ο Φεστιβάλ της κατεχόμενης πόλης μας στην προσφυγιά.

Σε χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Μόρφου Βίκτωρας Χατζηαβραάμ είπε ότι η προσπάθεια να δοθεί μια νέα μορφή στο Φεστιβάλ Μόρφου ώστε να αποδίδει πλέον πιο σωστά τον όρο «Φεστιβάλ», όπου διάφορα γεγονότα πραγματοποιούνται παράλληλα και ταυτόχρονα σε ένα κοινό χώρο, καταβλήθηκε με μόνο ορίζοντα να κρατηθεί μια παράδοση ζωντανή ώστε να μπορέσουμε με την ευλογημένη ώρα της επιστροφής να συνεχίσουμε τον θεσμό που ξεκίνησαν οι γονείς και οι παππούδες μας.
Το Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Διεθνή Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία, τελούσε υπό την αιγίδα της Έντιμης Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου η οποία στο χαιρετισμό της έστειλε μήνυμα αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το απόγευμα όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με παιδικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τον «Νικολάκη», διαδραστικό παιχνίδι από το Kids Entertainment factory, χορευτικά από διάφορες σχολές χορού, διαγωνισμούς και άλλα παιχνίδια.

Στην εκδήλωση, έδωσαν το παρόν τους επίσημοι προσκεκλημένοι, πλήθος Μορφιτών και όχι μόνο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν τα παλιά και να διασκεδάσουν με ένα υπέροχο μουσικό αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο, με τις φωνές του Δημήτρη Μπάση, του Κούλη Θεοδώρου και της Φρειδερίκης Τομπάζου.

Ο Δήμος Μόρφου εκφράζει δημόσια θερμές ευχαριστίες του προς τους χορηγούς της εκδήλωσης, την Εταιρεία ΚΕΟ, τον Εκδοτικό Οίκο «ΔΙΑΣ», την Ελληνική Τράπεζα την εταιρεία CreatEvents αλλά και όλους όσους πρόσφεραν εισφορά, μικρή ή μεγάλη και ενίσχυσαν το ταμείο διαφώτισης του κατεχόμενου Δήμου μας.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΡΦΟΥ
10 Ιουνίου 2019