ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΡΦΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΙΤΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΡΦΟΥ

Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της κατεχόμενης Μόρφου εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Δημάρχου Μόρφου Χαράλαμπου Πίττα.

Με πόνο ψυχής αποχαιρετούμε ένα σπουδαίο άνθρωπο της Μόρφου. Ένα άνθρωπο που συνέδεσε όσο κανένας άλλος το όνομά του με την κατεχόμενη πόλη μας τα δύσκολα αυτά χρόνια της προσφυγιάς. Πρωτοστάτης του αγώνα για επιστροφή από τα πρώτα χρόνια της εισβολής, ο Χαράλαμπος έδωσε στη Μόρφου μας σώμα και ψυχή. Εργάστηκε ακούραστα για την αγαπημένη του Μόρφου και πρόσφερε όσα κανένας άλλος στη διατήρηση της μνήμης της λεμονανθούσας κωμόπολής μας.

Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου για 25 συνεχόμενα χρόνια, Δήμαρχος Μόρφου για τρείς συνεχείς θητείες, ο μ. Χαράλαμπος Πίττας, ήταν ένας άνθρωπος ορόσημο για τη Μόρφου. Ένας γνήσιος Μορφίτης που ζούσε με την ελπίδα της επιστροφής. Ένας ενεργός πολίτης που δεν σταμάτησε λεπτό τον αγώνα που ξεκίνησε για όλους μας τον Αύγουστο του 1974.

Ο Χαράλαμπος αγάπησε τη Μόρφου αλλά και η Μόρφου αγάπησε τον  Χαράλαμπο. Δυστυχώς, δεν άντεξε να δει την ευλογημένη μέρα της επιστροφής. Έφυγε και αυτός με το παράπονο, αλλά με πεντακάθαρη τη συνείδησή του αφού όλα αυτά τα χρόνια έπραξε στο ακέραιο το χρέος του προς την πολυβασανισμένη κατεχόμενη πόλη μας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ειδικά στην αγαπημένη του σύζυγο Στάλω, την κόρη του Δήμητρα, το γαμπρό του Ευθύμιο και τα εγγόνια του που λάτρευε.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δίνει δύναμη στην οικογένεια και τους φίλους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και αιωνία ας είναι η μνήμη του.

Καλό παράδεισο φίλε Πάμπο.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΡΦΟΥ