ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΡΦΟΥ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με εξαιρετική επιτυχία η ετήσια εκδρομή των συνταξιούχων του Δήμου Μόρφου, το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 στην Εκκλησία Αγίου Ραφαήλ στην Ξυλοτύμπου.

Η εκδρομή, μια κοινωνική προσφορά του Δήμου Μόρφου, έδωσε την ευκαιρία στους 450 και πλέον συμμετέχοντες να συναντηθούν μεταξύ τους.

Άνθρωποι από δέκα και πλέον συνοικισμούς, σκόρπιοι σε κάθε γωνιά της επαρχίας Λάρνακας, Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου, συνάντησαν για άλλη μια φορά μετά από 45 χρόνια προσφυγιάς, παλιούς φίλους, γνωστούς, γείτονες και συγγενείς στην Εκκλησία Αγίου Ραφαήλ στην Ξυλοτύμπου.
Στον ιερό ναό πραγματοποιήθηκε δέηση για επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων από τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο.

Ακολούθως ο Δήμος Μόρφου παρέθεσε γεύμα προς τιμή των συνταξιούχων στο εστιατόριο ΚΟΣΜΥΡΙΑ στη Λάρνακα. Μετά από το καλωσόρισμα του Δημάρχου Μόρφου Βίκτωρα Χατζηαβραάμ, παρουσιάστηκε ψυχαγωγικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τσιαττιστά, χορό και τραγούδι.

Οι Μορφίτες και οι Μορφίτισσες, απήγγειλαν, χόρεψαν, τραγούδησαν, νοστάλγησαν το χθες και ευχήθηκαν να είναι κοντά η ευλογημένη ώρα της επιστροφής στη Μόρφου. Εκεί όπου βρίσκονται τα αγαπημένα γνώριμα λημέρια, τα περιβόλια τους που με κόπο ανάστησαν, τα σχολεία και οι εκκλησιές τους. Η εκδήλωση των Μορφιτών ολοκληρώθηκε με την ευχή η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Μάμα στη Μόρφου.