ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΡΦΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 5 μέχρι τις 7 Μαρτίου 2023 η αποστολή του Δήμου Μόρφου στο Λονδίνο. Η τετραμελής αποστολή μας, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Μόρφου είχε την ευκαιρία την Κυριακή, 5 Μαρτίου να συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποδήμων Περιφέρειας Μόρφου, Μεγάλης Βρετανίας με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις, άκουσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόδημοί μας και συντόνισαν τις επερχόμενες δράσεις τους με στόχο τον καλύτερο προγραμματισμό.

Τη Δευτέρα, η αποστολή του Δήμου μας επισκέφθηκε τον αδελφοποιημένο με τη Μόρφου, Δήμο Barnet του Λονδίνου, όπου είχε συνάντηση με τις τοπικές αρχές. Την ίδια μέρα, με πρωτοβουλία του Δήμου μας και πάντα σε συνεννόηση με το Δήμο Barnet, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Middlesex μεγάλη διάλεξη με θέμα τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα» σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 49 σχεδόν χρόνια στην Κύπρο. Κύριοι εισηγητές στην εν λόγω διάλεξη ήταν ο διακεκριμένος Καθηγητής William A. Schabas και η κυπριακής καταγωγής Λέκτορας Νομικής του Πανεπιστημίου του Middlesex, κα. Αφροδίτη Γιασεμή.

Την Τρίτη 7 Μαρτίου, η αποστολή μας συνοδευόμενη από εκπρόσωπο της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας στο Λονδίνο και μέλη της Κυπριακής Αδελφότητας, είχε συνάντηση με τη Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου του Βρετανικού Foreign Office, την οποία ενημέρωσαν για την παρούσα κατάσταση στην Κύπρο, αντάλλαξαν απόψεις μαζί της και ζήτησαν τη στήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης για την προσπάθεια που γίνεται για την επανέναρξη των συνομιλιών.

Αργότερα την ίδια μέρα, ο Δήμος Μόρφου παρέθεσε γεύμα εργασίας εντός του Βρετανικού Κοινοβουλίου σε ομάδα Βρετανών βουλευτών διαφόρων πολιτικών κομμάτων. Το γεύμα οργανώθηκε με τη βοήθεια των Βρετανών βουλευτών και Επίτιμων Δημοτών Μόρφου Sir Roger Gale και κ. Πάμπο Χαραλάμπους.

Ο Δήμος Μόρφου, με την ευκαιρία αυτή, επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τους πιο πάνω Βρετανούς βουλευτές, τους απόδημους Μορφίτες, το Δήμο του Barnet και το Πανεπιστήμιο του Middlesex καθώς επίσης και την Κυπριακή Ύπατη Αρμοστεία και ιδιαίτερα τον Ύπατο Αρμοστή κ. Ανδρέα Κακουρή και το Βοηθό Ύπατο Αρμοστή κ. Σπύρο Μιλτιάδη για την τεράστια βοήθεια που μας προσέφεραν και την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία της πιο πάνω αποστολής.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΡΦΟΥ