ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ακούμε και διαβάζουμε συχνά ότι «Λαός που ξεχνά την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη θρησκεία του δεν έχει μέλλον»

Γι’ αυτό και όλα τα κράτη ξοδεύουν εκατομμύρια σε λεφτά για να διατηρήσουν, μέσω των σχολείων, των βιβλίων και άλλων εκδόσεων και εκδηλώσεων την ιστορική, πολιτική και θρησκευτική κληρονομιά τους.
Το καθήκον λοιπόν αυτό είναι και δικό μας, σαν Δήμος Μόρφου να φροντίσουμε διπλά μιας και η πόλη μας είναι σκλαβωμένη ακόμη, να διατηρήσουμε τα πιο πάνω και να τα μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας. Αυτή λοιπόν την αποστολή έχει η πολιτιστική επιτροπή του Δήμου μας.

Μέσα από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που οργανώνει ο Δήμος, μέσα από τις φωτογραφίες και τα φιλμάκια, μέσα από τα διάφορα εκθέματα που εκτίθενται σε διάφορες εκθέσεις που οργανώνει η Επιτροπή, διατηρεί ο παλιός Μορφίτης τις μνήμες του και ενημερώνεται και μορφώνεται η νεολαία μας.Μέσα από τις εκδηλώσεις θα μάθουν για τον Λουκή Ακρίτα για τον κ. Μόντη, για τον Άνθο Ροδίνη, γι’ αυτούς που δούλεψαν παλιά και αναβίωσαν την αρχαία τραγωδία στα Γυμνάσια της Μόρφου, γι’ αυτούς που πρόβαλλαν το θέατρο και τη μουσική παιδεία στη περιοχή μας, γι’ αυτούς που πρώτα με τον αρέτρι και ύστερα με το τράκτορ κατέστησαν τον άγιο εκείνο τόπο της Μόρφου σε παράδεισο ομορφιάς και πλούτου.

Για όλα λοιπόν τα πιο πάνω η πολιτιστική επιτροπή του Δήμου έχει την ευθύνη να διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερες προσπάθειες πρέπει να γίνουν για αναβάθμιση του Φεστιβάλ Μόρφου που οργανώνεται κάθε Ιούνιο τα τελευταία χρόνια για να μη καταντήσει στο τέλος, ένα οικογενειακό δείπνο με μουσική, με τη συμμετοχή μόνο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των φίλων τους και των προσκεκλημένων επισήμων.

Είμαι σίγουρος ότι και τα νέα μέλη του Δ. Σ θα συμβάλουν με τη παρουσία τους και με νέες ιδέες ίσως στον εμπλουτισμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου μας.

Της επιτροπής προεδρεύει η Δημοτική Σύμβουλος κα Μαρία Ταραπουλούζη και μέλη της οι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι Χαράλαμπος Στρόππος, Κάτια Χαμπή και Χριστάκης Παλάοντας.