ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΥΝΟΛΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Πολιτιστικός Όμιλος «ΜΟΡΦΩ» Ελλάδος

 

Ένωση Αποδήμων Περιφέρειας Μόρφου Μεγάλης Βρετανίας

 Ένωση Αποδήμων Περιφέρειας Μόρφου Μεγάλης Βρετανίας

Πρόεδρος: Χρίστος Ιωάννου
5 Beech Drive
London N2 9XN
Email: christos5@btinternet.com
Τηλ.: 020 88836306
Κινητό: 07703 8080880

Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Μεγάλης Βρετανίας

 Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου
Ιστοσελίδα: http://www.cypriotfederation.org.uk/


Η Εθνική Ομοσπονδία των Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου είναι το αντιπροσωπευτικό σώμα και η αναγνωρισμένη φωνή της μεγαλύτερης και σημαντικότερης κοινότητας αποδήμων Κυπρίων. Είναι μια κεντρική Οργάνωση που εκπροσωπεί την κυπριακή παροικία, συλλόγους και ομάδες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και, ως εκ τούτου, καθοδηγεί και συντονίζει τις δραστηριότητες των πάνω από 300.000 Βρετανών Υπηκόων Κυπριακής καταγωγής.

Σαν ο κύριος αντιπροσωπευτικός οργανισμός των Κυπρίων του Η.Β., η Ομοσπονδία εκτελεί διπλό ρόλο. Πρώτον, βοηθά την Κυπριακή Κοινότητα Η.Β. στις προσπάθειες της για προώθηση της ιδέας μιας επανενωμένης Κύπρου, απαλλαγμένης από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα και τους παράνομους εποίκους, προς όφελος όλων των Κυπρίων. Δεύτερο, συντονίζει το έργο των Κυπρίων Η.Β. στον πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τομέα και προωθεί τα συμφέροντα της Κυπριακής Παροικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Για την επίτευξη των στόχων της, η Ομοσπονδία συνεργάζεται στενά με τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο και την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ενισχύει επίσης τους στενούς δεσμούς με τη βρετανική κυβέρνηση, την ηγεσία των βρετανικών πολιτικών κομμάτων με Βρετανούς βουλευτές, πολίτες και ηγέτες της Κοινότητας, εθνικές μειονότητες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλους συναφείς οργανισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ομοσπονδία ιδρύθηκε αμέσως μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και έχει την έδρα της στο βόρειο Λονδίνο.

Τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας είναι:
• Peter Droussiotis, Πρόεδρος
• Michalis Ellinas, Αντιπρόεδρος
• Bambos Charalambous, Αντιπρόεδρος
• Ninos Koumettou, Αντιπρόεδρος
• Andreas Papaevripides, Ταμίας
• Michael Kashis, Γραμματέας
• Susie Constantinides, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας
• Christos Karaolis, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας
• George Adonis, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας
• Neophytos Nicolaou, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας
• Savvas Pavlides, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας
• Andreas Karaolis Εκτελεστικός Γραμματέας

Σύνδεσμος Αποδήμων Μορφιτών

 

Οι φίλοι της Μόρφου Barnet

 Φίλοι της Μόρφου Μπάρνετ

Το Μάρτιο του 1995, το Δημοτικό Συμβούλιο του London Borough of Barnet συμφώνησε να καθιερώσει μια επίσημη Δημοτική σύνδεση με την κατεχόμενη Μόρφου για σκοπούς προώθησης της καλής θέλησης μεταξύ των δύο κοινοτήτων μέσω της ανταλλαγής απόψεων και ιδεών και από την προσωπική επαφή μεταξύ των πολιτών από τις δύο πόλεις.

Πρόεδρος είναι πάντοτε ο εκάστοτε Δήμαρχος Μπάρνετ που εκλέγεται κάθε Μάιο και Γραμματέας ο απόδημος Μορφίτης Ανδρέας Καραολής. Μέλη είναι ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ένωσης Αποδήμων Περιφέρειας Μόρφου, σήμερα ο Χρίστος Ιωάννου και οι Κώστας Σωφρονίου, Τάκης Φρυδάς και Σαββάκης Χρυσάνθου.

Πληροφορίες για την Ένωση Αποδήμων Μόρφου μπορείτε να πάρετε από το Χρίστο Ιωάννου ή Τάσο Ζαχαριάδη τηλ. 0044 7770 537845 ή Τάκη Φρυδά τηλ. 00447 711 326230